• BITCOIN/TL
    764153,618
    % 1,63
  • ETHEREUM/TL
    45394
    % -0,19
  • RIPPLE/TL
    14.69
    % 4,00
  • BITCOIN CASH/TL
    6334.73,734
    % -0,32
  • LITECOIN/TL
    1769.23
    % -1,98
  • COSMOS HUB/TL
    192.46
    % -2,16
  • CARDANO/TL
    7.1
    % -0,92
  • TETHER/TL
    27.57
    % 0,21

Ripple, Butan Merkez Bankası ile CBDC Denemesini Başlatacak

binance.gif

Japon finans haber kuruluşu Nikkei’nin bildirdiğine göre , Butan Kraliyet Para Otoritesi Ripple ile ortaklaşa dijital para birimini denemeye başlayacak .  

San Francisco merkezli şirket, dağıtılmış defter teknolojisini Bhutan’ın mevcut ödeme sistemine entegre edecek.

Deneme aşamasında, Ripple destekli merkez bankası dijital para birimi, sınır ötesi havaleler ve ödeme hizmetleri için kullanılacak.

CEO Brad Garlinghouse, şirketinin farklı CBDC’lerin birlikte çalışabilirliğe ulaşmasını sağlayacak bir platform geliştirmek istediğini söylüyor.

Ortaklık bir süredir iş başında görünüyor. Butan merkez bankasında kıdemli ödeme sistemi görevlisi olan Tashi Yezer, Nisan ayında gerçekleşen APAC bölgesi için Ripple’ın Swell web seminerinde konuşmacılardan biriydi.

Dalga Mart ayı başında merkez bankaları için tasarlanmış XRP Ledger özel versiyonunu duyurdu. Çözümü anlık, enerji açısından verimli ve güvenilir olarak belirledi.

Ripple CTO’su David Schwartz kısa süre önce XRP Ledger’da merkez bankalarının kendi ağlarını kurmalarına izin verecek federe yan zincirler kavramını tanıttı.

Ayrıca “CDBC’lerin Geleceği” adlı bir beyaz kağıt yayınladı.

Temmuz ayında, RippleNet genel müdürü Asheesh Birla, ekibinin merkez bankalarıyla “uzun süredir” görüştüğünü söyledi.

Zor durumdaki şirket , kendi sahasındaki yasal sıkıntılara rağmen işinin ABD dışında gelişmeye devam ettiğini iddia ediyor.

u.today

binance.gif