Geleneksel finansal sistemi aşan ödeme araçları olarak kripto para birimlerinin kullanımı, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki azınlık grupları arasında giderek daha popüler hale geliyor.
Harris Poll verilerine göre , kendini LGBTQ olarak tanımlayan her 4 kişiden 1’i kripto para birimlerine yatırım yaptı. Bu, %13’lük bir kabul oranına sahip bir bütün olarak ABD nüfusuna kıyasla neredeyse iki katıdır.
Siyah Amerikalılar arasındaki oran çok benzer. ABD’deki toplam renkli nüfusun yaklaşık %23’ü kripto para birimlerine yatırım yapıyor.
Hispanikler arasında kripto para birimleri biraz daha az popüler. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Hispaniklerin yaklaşık %17’si kripto paraya sahip. Bununla birlikte, rakam, kripto yatırımcılarının yalnızca %11’ini kaydeden beyaz nüfusun tercihlerini çok aşıyor.
Amerika Birleşik Devletleri diğer ülkelere kıyasla sönük kalıyor. Örneğin Kanada, nüfusunun %30’u kripto yatırımlarıyla ilgileniyor.
Harris Poll CEO’su John Gerzema, bu olgunun büyük bir bölümünün finans dünyasının da sosyal ayrımcılığa maruz kalması ve azınlık gruplarının daha kapsayıcı ve gelecek vaat eden alternatiflere yönelmesiyle açıklanabileceğine inanıyor.
“Yatırımlarda uzun bir ayrımcılık geçmişi var ve bu yüzden kriptoda geniş bir ilgi ve kapsayıcılık demografisi gördük – çünkü yeni, açık ve görünüşe göre daha az giriş engeli var.”
Ancak sadece kripto para birimlerine yönelik olumlu bir algıdan bahsetmiyoruz. Onramp Invest’in CEO’su Tyrone Ross, kripto para birimlerinin, toplumun bu kesimlerinin çoğunun içinde yaşadığı güvencesiz ekonomik koşullar nedeniyle siyahi Y kuşağı ve LGBTQ grupları arasındaki popülerliğini artırdığını söylüyor:
“Ücret kaybı, iş kaybı, bunların hepsi ailemin deneyiminin bir parçasıydı… ve çoğu geleneksel finansal sistemlerden kaynaklandı. Hükümet, sıradan insanlardan ziyade bu büyük kurumları desteklemeye karar verdi. (Bu) potansiyel olarak bu sistemin benim için yaratılmadığının sinyalini verdi (ancak) kripto para birimi, daha merkezi olmayan ve (bir) potansiyel olarak uzun vadede bana ve benim gibi insanlara fayda sağlayabilecek yeni bir sisteme erişilebilirlik sağlıyor.”
Durum LGBTQ topluluğu için de benzer. Colorado Üniversitesi’nde finans doçenti ve finans dış ilişkiler direktörü Yosef Bonaparte, cinselliğe dayalı ayrımcılığın, bir kişinin paralarını borsaya yatırmak için cezbedilme şansını azaltan doğal bir engel olduğunu açıklıyor. %40 olarak.
Azınlık topluluklarında kripto yatırımcılarının büyümesinde bir diğer kritik faktör, giriş için sıfıra yakın engeldir. Herkes servetinin asgari bir bölümünü kriptoya ayırabilirken, bu düşük gelirli bireylerin çoğu, gereksinim olarak talep etmeye meyilli oldukları yüksek meblağlar nedeniyle yatırım hesapları için tavsiye arama konusunda kendilerini bilinçli hissediyorlar.