Perşembe günü duyurulan haberde BNY Mellon, müşterilerin kripto para birimleri de dahil olmak üzere dijital varlıklarla ilgilenmesine yardımcı olmak için bu yılın sonlarında yeni bir dijital saklama birimi başlatacağını açıkladı.
BNY Mellon‘daki gelişmiş çözümler başkanı Mike Demissie, bir röportajda;
“Oluşturduğumuz platform bu varlıklardan herhangi birine hizmet edecek” dedi. “Müşterinin ilgisi ve talebi tarafından yönlendirilecek ve ayrıca belirli bir pazarda izin verilen varlıkları desteklediğimizden emin olmak için düzenleyici faaliyetlere bağlı kaldık.”
BNY Mellon gibi bir bankanın bir gözaltı çözümü oluşturmak için büyük olasılıkla yararlanacağı benzer şekilde kısa bir kripto-yerel saklama teknolojisi firmaları listesi var . Demissie, velayet teklifinin dış ortaklara dayandığını doğruladı, ancak bankanın “henüz herhangi bir isim açıklamaya hazır olmadığını” söyledi.
Demissie, “Kesinlikle tamamen sıfırdan inşa etmiyoruz,” dedi.
Büyük kripto borsaları, ticaret masaları ve saklama işletmeleri arasında, hangi finans kuruluşunun beyaz eldivenli birincil aracılık hizmetleri sağlayacağı ve şu anda kriptoda eksik olan bazı tartışmalar oldu. BNY Mellon’un planları bu yöne bakıyor gibi görünüyor.
Demissie, “Bu alandaki çapayla, yani gözaltıyla başlıyoruz,” dedi. “Ardından, müşterilerimizin bizden neye ihtiyacı olduğuna gelir. Yani bu sadece bu varlıkların korunması değil, onları borç verme amacıyla kullanmak, teminat olarak kullanmak istiyorlar. Ardından, tokenize menkul kıymetler, gerçek varlıklar gibi dijital varlıklar ihraç etmeye de bakıyoruz. “
BNY Mellon’un gözetim müdürü Caroline Butler, BNY Mellon’un planlarının resmi ana komisyoncu tanımına uygun olup olmadığı henüz belirlenmedi. “Ama bence burada bu kadar harika bir teminat teklifimiz var, bir varlık sınıfı olarak dijital varlıklar için bu ürün paketleri arasında bağlantı kurma yeteneğinden yararlanmalıyız.”
Butler şunları ekledi: “Müşteriler dolar yerine bitcoin ödünç almak veya vermek isteseler de, sağlamamız gereken birlikte çalışabilirlik seviyesi budur.”
Butler, kripto saklama söz konusu olduğunda bazı nüanslı farklılıklar olduğunu söyledi. “Varlığı temsil eden anahtarı gerçekten koruyabilmek, kodun etkin bir şekilde saklanması anlamına geliyor” dedi. “Gelişmekte olan teknolojilere, geleneksel gözetim yazılımımızın doğal olarak ödünç vereceğinden daha fazla dayanır. Önemli bir kısım, bunların tümünün mevcut saklama platformlarımızla birlikte çalışabilir olmasını sağlamaktır. “
Peki bankanın kripto saklama birimi hangi yöne eğiliyor? Bazen İsviçre dağlarının içine gömülü sığınaklarla ilişkili hava boşluklu soğuk hava depolarına mı yoksa matematikle çalışan çok partili hesaplama (MPC), artı belki bir donanım güvenlik modülü (HSM) bileşeni ile uyumlu mu?
Butler, “Yukarıdakilerin tümü,” dedi. “Aktif olarak ticaret yapan müşteriler, soğuk hava deposunun sağlayamayacağı varlıklara erişim düzeyine ihtiyaç duyacaklar. Ancak güvenlik amacıyla, örnek olarak, soğuk hava deposu artı MPC’deki bir kısım onlar için avantajlı olabilir. “
BNY Mellon, dijital varlıklar için bir hizmet sunan ilk büyük ABD saklama bankası olmaktan gurur duyduğunu söylüyor.
Bununla birlikte, ilk olma açısından, 10 trilyon doların üzerinde bulunan varlıklarla Northern Trust, Aralık ayında saklama hizmetlerini dijital varlıklara genişletmek için Standard Chartered ile bir ortaklık duyurdu . (BNY Mellon, bu yıl hizmetin ne zaman yayınlanacağını kabaca söyleyemedi.)
Demissie, “Bunun sadece velayet yönü olmadığını, aynı zamanda entegre teklifin farklılaştırıcı bir faktör olduğunu vurgulamak istiyoruz” dedi.
Butler, Standard Chartered’ın bazı pazarlarda BNY Mellon’un alt sorumlusu olduğuna dikkat çekti.
Öyleyse, bankaların ilgili dijital saklama birimleri, bu hizmetler bu yılın ilerleyen günlerinde devreye girdiğinde bağlanabilir mi?
“Hemen değil,” dedi Butler. “Ama daha ileride, kim bilir?”