• BITCOIN/TL
    1090615,476
    % 0,04
  • ETHEREUM/TL
    59029
    % 0,78
  • RIPPLE/TL
    17.46
    % -0,54
  • BITCOIN CASH/TL
    6413.72,374
    % -0,37
  • LITECOIN/TL
    2003.76
    % -0,55
  • COSMOS HUB/TL
    268.45
    % 1,20
  • CARDANO/TL
    10.82
    % -2,25
  • TETHER/TL
    28.87
    % -0,20

Bitcoin’e Talep Artarken Arz Küçülüyor

binance.gif

Bitcoin‘in artan talebi bir arz kriziyle sonuçlanıyor.Glassnode CTO’su Rafael Schultze-Kraft’a göre, borsalardaki toplam Bitcoin miktarı bu yıl% 20 düştü.

Ancak Schultze-Kraft, bunun düzenli yatırımcıların alım yapmasını engellememesi gerektiğini söyledi.Bitcoin’in fiyatını etkileyen iki temel faktör vardır: arz ve talep. Mevcut arz küçülürken, talep hızla artmaktadır.

 

Bitcoin arz krizi yaşıyor

Her gün daha fazla madencilik yaptıkça toplam Bitcoin miktarı zamanla artarken, borsalardaki mevcut arz miktarı (diğer adıyla likidite olarak bilinir) düşüyor. Ve bu, yeni yatırımcıların Bitcoin satın almasını zorlaştırır veya daha pahalı hale getirir.

Glassnode’a göre, borsalarda tutulan Bitcoin arzı Ocak ayından bu yana% 20 düştü. Bu, tüm borsalarda görülebilen bir trend. Bitcoin uzun vadeli depolamaya, saklama çözümlerine veya daha büyük yatırım fonları için gönderilmiş olabilir. Ancak en önemlisi, ticarete daha az müsait olduğu anlamına gelir.

Aslında, var olan tüm Bitcoin’in% 13’ünden daha azı şu anda kripto borsalarında tutuluyor ve ticarete açık.

Glassnode ayrıca, borsalarda bekletildiği ve satın alınamadığı likit olmayanın aksine likit (serbestçe ticarete açık) olan Bitcoin miktarını da izler. Burada da likit Bitcoin miktarı düşüyor ve toplam arzın sadece% 12’si likit olarak kaldı.

Schultze-Kraft, “Likit olmayan kuruluşlar aldıkları BTC’nin% 25’inden daha azını harcayarak ağda tedarik alıcıları gibi davranıyor” dedi .

Schultze-Kraft’ın Bitcoin arz krizinin normal veya perakende yatırımcıları dışlamayacağını düşünmesi gibi, büyük kurumsal yatırımcıların daha fazla Bitcoin satın almasını engelleyeceğini de düşünmüyor.

Schultze-Kraft, “Temellere bakarsanız, altyapıya bakarsanız, gözetim hizmetlerine bakarsanız her şey ilerliyor” dedi ve kurumsal yatırımcılar için olasılıkların bugün 2017’de olduğundan açıkça daha büyük olduğunu da sözlerine ekledi. .

İlk olarak, toplam Bitcoin’in neredeyse üçte biri dolaşımda değil. Tüm Bitcoin’in yaklaşık% 15’i, Schultze-Kraft’ın “gerçek HODLers” olarak tanımladığı kişiler tarafından “biriktirme adreslerinde” tutuluyor. Bunu , genel tahminlerin yaklaşık 3 milyona çıkardığı kayıp Bitcoin toplamına ekleyin ve bu, tüm Bitcoin’in yaklaşık% 30’unun gerçekte mevcut olmadığı anlamına gelir.

Daha da önemlisi, Bitcoin’in yaklaşan likidite krizidir. Schultze-Kraft’a göre, borsalarda Bitcoin arzı Ocak ayından bu yana % 20 düştü . Başka bir deyişle, Bitcoin giderek artan bir şekilde uzun vadeli depolamaya ve borsaların kendisinden uzağa taşınıyor.

Schultze-Kraft, “Likit olmayan kuruluşlar aldıkları BTC’nin% 25’inden daha azını harcayarak ağda tedarik alıcıları gibi davranıyor” dedi .

Ancak Schultze-Kraft, Decrypt’e verdiği demeçte , bu tedarik krizinin düzenli yatırımcıların alım yapmasını engellememesi gerektiğini söyledi .

Schultze-Kraft, “Benim dediğim şekliyle arz krizinin fiyat üzerinde bir etkisi olacak, ancak perakende yatırımcıların veya daha küçük yatırımcıların alana girmesini engellemiyor” dedi.

Onun mantığı, Bitcoin’e girmek isteyen perakende yatırımcılarının çok fazla yer kaplamadan pazara girebilmeleri.

“Evet, arz sınırlı, ancak yine de son derece bölünebilir olan Bitcoin’e sahipsiniz. Girmek isteyen bir perakende yatırımcı olsa bile, sadece bir Satoshi veya iki Satoshi karşılığında satın alabilir, ”dedi Schultze-Kraft.

Ve karşılığında, Bitcoin’in fiyatı fayda sağlayabilir. Schultze-Kraft, Decrypt’e verdiği demeçte , “sonunda bu sadece bir pazar meselesi. Daha az arz varsa, ancak talep açıkça artıyorsa, bu fiyat üzerinde açık bir etkiye sahiptir. ”

Schultze-Kraft’ın Bitcoin arz krizinin normal veya perakende yatırımcıları dışlamayacağını düşünmesi gibi, büyük kurumsal yatırımcıların daha fazla Bitcoin satın almasını engelleyeceğini de düşünmüyor.

Bitcoin için artan talep

Bitcoin’i kucaklayan artan sayıda kurumsal yatırımcı, 2020’de kripto para birimine olan talebi artırdı.

Özellikle, Grayscale’in Bitcoin varlıkları, Bitcoin’in çıkarıldığı orandan daha yüksek bir oranda artmaktadır (bu büyümenin bir kısmı önceden var olan yatırımcıların varlıklarını Grayscale’e taşımasından kaynaklanıyor olabilir).

Ancak, iş zekası şirketi MicroStrategy bu yılın Ağustos ve Eylül aylarında Bitcoin’e yatırım yapmaya başladığında, Bitcoin’in satın alma hacmi gerçekten başladı . Şirket bu dönemde 425 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı ve o zamandan beri başka alımlar da yaptı. Şimdi 1,6 milyar doların üzerinde Bitcoin biriktirdi.

Schultze-Kraft, Decrypt’e verdiği demeçte , “sonunda bu sadece bir pazar meselesi. Daha az arz varsa, ancak talep açıkça artıyorsa, bu fiyat üzerinde açık bir etkiye sahiptir. ”

 

decrypt

binance.gif